Blodsockerfall


                                                  Denna artikel kommer från www.niomanader.se 



Vad orsakar blodsockerfall?

Vid intag av snabba kolhydrater skjuter blodsocker-kurvan i höjden. Hormonet insulin frigörs i stor dos för att snabbt sänka blodsockernivån igen och resultatet blir ett blodsockerfall. Man kan då känna sig trött, okoncentrerad, på dåligt humör, irriterad, få huvudvärk, illamående och till och med svimma. När man blir "låg" behöver man åter ett intag för att komma i balans och få energi. Ofta tar man då en bulle, choklad eller liknande och då är jojo-effekten igång. Då mår vi inte bra eftersom det skapar obalans och svängningar i kroppens signalsystem.

Hur undviker man blodsockerfall?

Försök att undvika snabbmat och färdiglagat. Undvik alltför mycket frysta produkter och råvaror som transporterats långt. Undvik kakor, vitt bröd, choklad, godis, snabbpasta (snabba kolhydrater) och eventuella stimulantia i veckorna. Ät i stället, grovt bröd, råris, fullkornspasta och färska grönsaker och protein och låt frukt (päron tex) bli ett mellanmål i stället för bulle eller godis/choklad. Om man tar hand om sin kropp och äter bra kost så kan man unna sig att äta choklad eller godis eller vad man nu tycker om på helgen.

Kundservice

Frakt

Rabat

Artiklar
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Prenumerera         Avanmäl