Åderbråck

 
                                                  Denna artikel kommer från www.niomanader.seGraviditeten innebär en extra belastning på venerna, fram för allt i den nedre delen av kroppen. Blodvolymen ökar, vilket tänjer venväggarna och venklaffarna. Detta kan få blodet att samlas i benen och resultatet blir svullna och smärtande vener med åderbråck. Åderbråck är vanligast i benen men förekommer också på blygdläpparna och anus.
Det finns en ärftlig tenden till åderbråck, men åderbråck är också vanligare hos kvinnor som står still mycket i sitt dagliga liv. Dessutom är de vanligare när kvinnan väntar tvillingar.

 

Behandling

Åderbråck på blygdläpparna brukar försvinna helt efter förlossningen. Tyvärr gäller inte alltid det samma för åderbråck i benen, vilka man därför behandlar så snart de uppklommer.
På apoteket finns effektiva stödstrumpor som varmt kan rekommenderas. Ligg ner med benen högt placerade flera gånger per dag. Höj sängens fotändaungefär 15 cm och träna benen varje dag.

Efter förlossningen kan du fortsätta med stödstrumporna tills åderbråcken är helt borta. Man kan ta bort åderbråck kirurgiskt men detta gör man vanligen när kvinnan har avslutat sitt barnafödande då åderbråck oftast är återkommande.

Kundservice

Frakt

Rabat

Artiklar
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Prenumerera         Avanmäl