Hur tidigt kan man känna av en graviditet?

Kan man känna av befruktningen?
Måste man känna av befruktningen och gör alla det?
Kan man känna av när ägget planterar sig i livmodern?
Vad är en nidationsblödning då?
Viktigt att komma ihåg!
                                                   Denna artikel kommer från www.niomanader.se

 

Många frågor ställs angående detta och även om det är svårt att ge riktigt bra svar så ska jag försöka.

Kan man känna av befruktningen?

En del kvinnor hävdar, och det finns ingen anledning att misstro dom, att dom faktiskt kan känna av när ägget befruktas.

”Båda gångerna har jag känt av direkt när jag blev gravid. Inte så att jag vetat om att det var det jag kände. Men i efterhand, när jag konstaterat att jag blivit gravid, och räknat efter, så har jag insett att...jo, men det var ju då det kändes sådär konstigt...
Konstigt ont i magen/livmodern. Väldigt kraftigt ont. Inte som mensvärk, fast kanske ändå lite. Konstigt yr. Illamående på ett väldigt konstigt sätt. Helt enkelt mått konstigt.”

Måste man känna av befruktningen och gör alla det?

Nej, man måste absolut inte känna av en befruktning och jag tror att det är väldigt ovanligt att man faktiskt känner av befruktningsögonblicket.
Det är heller inte så att jag här kan tala om exakt hur det känns, eller hur det känns för dom som faktiskt känner av det. Det är individuellt.

Kan man känna av när ägget planterar sig i livmodern?

Igen så kan man säkert det och det är många som berättar om hur det känns, men det är nog inte så vanligt att man känner av det. Majoriteten gör det alltså inte. Dom som känt av det och som hört av sig till mig säger att det känns som en stickande känsla som varar i nån timme eller så.
Att känna av när ägget planterar sig i livmoderslemhinnan är ganska ovanligt som sagt och det är igen inget som man måste känna för att allt ska vara ok.

”...ingen kunde ha blivit mer förvånad än jag, när gynekologen sa att jag var gravid. Jag hade verkligen ingen aning.
Jag hade inte känt något speciellt alls och misstänkte verkligen inte att jag var gravid. Hade, och har fortfarande, ingen jäkla aning när jag har ägglossning och vet inte när Jacob blev till exakt.
Gynekologen konstaterade att jag var i vecka 6+6...”

Vad är en nidationsblödning då?

Vanligare då, även om även detta är ovanligt, är att man får en sk nidationsblödning (nid-blödning) som då uppstår när ägget fäster.

”Jag blödde mycket rikligt under en hel dag och trodde att det var mensen som kom. Visste inte om att jag var gravid och förstod inte att det var en nidationsblödning förrän barnmorskan sa det till mig på inskrivningen.”

Klicka här för att läsa mer om nidationsblödningen

Viktigt att komma ihåg!

Viktigt att minnas är att de flesta inte har en aning om när dom blev gravida eller när ägget fäste. De flesta lever i total ovisshet tills mensen uteblir eller graviditetstestet visar positivt eller tom senare än så.

Klicka här för att läsa mer om tecken på graviditet

Kundservice

Frakt

Rabat

Artiklar
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Prenumerera         Avanmäl